10/23/2024

Україна готується до наступних обмінів щодо звільнення українських воїнів із полону.
Про це розповів речник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Андрій Юсов в етері національного телемарафону.
"Координаційний штаб над цим працює. Тому без перерви, після цього обміну, після цього повернення, паралельно вже триває підготовка до наступних обмінів. І як сказав генерал Буданов, ми будемо повертати всіх", — сказав Юсов.

За його словами, Україна має достатній "обмінний фонд", який постійно поповнюється.
"Збройні сили України сьогодні і на сході, і на півдні, на Харківському, на Херсонському напрямку роблять все можливе для активного поповнення обмінного фонду. І цей процес триває", — зауважив представник ГУР.

У ніч на четвер, 22 вересня, стало відомо, що Україна повернула з російського полону 215 захисників, з них 108 — бійці Азову. Також серед звільнених були прикордонники, поліціянти, морпіхи, нацгвардійці, бійці ТРО й митники.
Більшість полонених повернули на кордоні з РФ у Чернігівській області. П’ятьох командирів з Азовсталі обміняли у Туреччині, де вони залишатимуться до кінця війни під особистими гарантіями захисту і безпеки президента Реджепа Ердогана.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.