10/23/2024

З початку повномасштабного вторгнення Росії захисники України звільнили понад 2400 кв. км у Херсонській області. Про це заявив заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко під час брифінгу в п’ятницю, 7 жовтня.
За словами Тимошенка, у Херсонському районі деокупували шість населених пунктів, у Бериславському — 61. У цьому районі в 19 населених пунктах провели стабілізаційні заходи, там триває евакуація населення.
Він також повідомив, що деякі населені пункти сильно постраждали внаслідок військових дій, а частина критичної інфраструктури не підлягає відновленню, — йдеться про Високопілля, Архангельське та Осокорівку.
Раніше керівниця об'єднаного пресцентру Сил оборони Оперативного командування Південь Наталія Гуменюк заявила, що площа звільнених територій у Херсонській області збільшилася до 500 квадратних кілометрів.
Президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 4 жовтня сказав, що ЗСУ швидко та потужно просуваються на півдні в рамках поточної оборонної операції, а лише за цей тиждень від псевдореферендуму окупантів звільнили десятки населених пунктів у Херсонській, Харківській, Луганській і Донецькій областях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.