10/23/2024

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр закликала не публікувати фото збитих безпілотників іранського виробництва, на яких видно їхній бортовий номер.
Після атаки дронів-камікадзе на Київ у понеділок, 17 жовтня, Маляр пояснила в Facebook, що бортовий номер збитого БПЛА на фото може надати російським окупантам важливу інформацію — чи долетів конкретний апарат до цілі.
"Більше того, ворожі ЗМІ можуть цей факт використати у пропагандистських цілях. Ну і так само дотримуймося старого правила — не робити на фото прив’язки до місцевості. Тобто щоб не було зрозуміло, де саме ви зняли збитий дрон", — додала заступниця міністра.

Маляр попросила не допускати несвідомого поширення розвідінформації і «не давати ворогові те, на що він активно полює».
Опубликовано Facebook App З ранку 17 жовтня країна-терорист Росія почала завдавати ударів по Шевченківському району Києва. В Офісі президента уточнили, що столицю атакували дрони-камікадзе.
Після першої атаки виникла пожежа в нежитловій будівлі, було пошкоджено кілька житлових будинків. Після 8:00 ранку по Шевченківському району було завдано нових ударів. Пізніше стало відомо, що дрони-камікадзе вдарили по житловому будинку, стався вибух.
Станом на 15:55 відомо про чотирьох загиблих під завалами будинку, щонайменше чотири людини постраждали. 19 мешканців вдалося врятувати.
Міський голова Києва Віталій Кличко повідомив, що вранці 17 жовтня у бік Києва летіли 28 дронів-камікадзе, більшість із них вдалося збити. У столиці зафіксовано п'ять вибухів.
За словами глави МВС Дениса Монастирського, Україна веде переговори щодо надання допомоги для захисту від дронів-камікадзе.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.