10/23/2024
Після обіцянки Німеччини поставити Україні БМП Marder для протистояння російському вторгненню депутат правлячої Соціал-демократичної партії (СДПН) Нільс Шмід назвав конкретні цифри та терміни. Про це він сказав в ефірі rbb24 Inforadio. "Ми припускаємо, що бундесвер зможе обійтися приблизно без 40 таких машин, або що він зможе використати промислові запаси. Українцям буде потрібно деякий час, щоб ознайомитися з ними, але ми зможемо поставити цю зброю у першому кварталі цього року", - сказав Шмід, який є речником парламентської фракції СДПН із зовнішньої політики. Шмід також відкинув закиди, що рішення було ухвалене тільки зараз. За його словами, Німеччина вела тісну координацію з партнерами по Альянсу. "Ми ще далеко не втомилися підтримувати Україну", - сказав Шмід, уточнивши, що на поставки зброї "немає табу", але вони мають бути відповіддю на загострення війни і НАТО не можна втягувати у війну. 5 січня після розмови лідерів США і Німеччини Джо Байдена і Олафа Шольца стало відомо, ..

Після обіцянки Німеччини поставити Україні БМП Marder для протистояння російському вторгненню депутат правлячої Соціал-демократичної партії (СДПН) Нільс Шмід назвав конкретні цифри та терміни. Про це він сказав в ефірі rbb24 Inforadio.
"Ми припускаємо, що бундесвер зможе обійтися приблизно без 40 таких машин, або що він зможе використати промислові запаси. Українцям буде потрібно деякий час, щоб ознайомитися з ними, але ми зможемо поставити цю зброю у першому кварталі цього року", – сказав Шмід, який є речником парламентської фракції СДПН із зовнішньої політики.

Шмід також відкинув закиди, що рішення було ухвалене тільки зараз. За його словами, Німеччина вела тісну координацію з партнерами по Альянсу.
"Ми ще далеко не втомилися підтримувати Україну", – сказав Шмід, уточнивши, що на поставки зброї "немає табу", але вони мають бути відповіддю на загострення війни і НАТО не можна втягувати у війну.

5 січня після розмови лідерів США і Німеччини Джо Байдена і Олафа Шольца стало відомо, що Сполучені Штати мають намір надати Україні бойові машини піхоти Bradley, а Німеччина планує передати бронемашини Marder.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.