10/23/2024
У Бразилії через кілька годин після прориву прихильників ультраправого колишнього президента Жаїра Болсонару в три будівлі – Конгрес країни, президентський палац та Верховний суд – поліція очистила їх від протестувальників і заарештувала понад 400 осіб. "Заарештовано понад 400 осіб, які заплатять за свої злочини. Ми продовжуємо працювати над встановленням всіх інших осіб, які брали участь у цих терористичних актах, що відбулися сьогодні вдень у Федеральному окрузі", - заявив губернатор федерального округу Ібанейс Роша. Роша додав, що відбувається робота над відновленням порядку. Сам екс-президент Бразилії Жаїр Болсонару заявив, що протести на його підтримку із вторгненнями до державних будівель та пограбувань, "виходять за межі правил". "Мирні демонстрації у законній формі є частиною демократії. Однак пограбування та вторгнення в громадські будівлі, які сталися сьогодні... виходять за рамки правил", - наголосив Болсонару. У Білому домі та Держдепартаменті Сполучених Штатів заяви..

У Бразилії через кілька годин після прориву прихильників ультраправого колишнього президента Жаїра Болсонару в три будівлі – Конгрес країни, президентський палац та Верховний суд – поліція очистила їх від протестувальників і заарештувала понад 400 осіб.
"Заарештовано понад 400 осіб, які заплатять за свої злочини. Ми продовжуємо працювати над встановленням всіх інших осіб, які брали участь у цих терористичних актах, що відбулися сьогодні вдень у Федеральному окрузі", – заявив губернатор федерального округу Ібанейс Роша.

Роша додав, що відбувається робота над відновленням порядку.
Сам екс-президент Бразилії Жаїр Болсонару заявив, що протести на його підтримку із вторгненнями до державних будівель та пограбувань, "виходять за межі правил".
"Мирні демонстрації у законній формі є частиною демократії. Однак пограбування та вторгнення в громадські будівлі, які сталися сьогодні… виходять за рамки правил", – наголосив Болсонару.

У Білому домі та Держдепартаменті Сполучених Штатів заявили, що негативно ставляться до спроб підірвати демократію у Бразилії.
"Ми приєднуємося до заклику бразильського президента Луїса Інасіу Лули да Сілви у закликах негайно припинити ці дії", – заявив глава Держдепу США Ентоні Блінкен.

30 жовтня Болсонару програв президентські вибори лівому кандидату Луїсу Інасіо Лулі да Сілві. Той був інавгурований лише 1 січня.
Екс-президент поширив помилкове твердження про те, що електронна система голосування в Бразилії була схильна до шахрайства, що породило насильницький рух незгодних з результатами виборів, пише агентство.
Протестувальники у жовто-зеленому одязі увірвалися до Верховного суду та Конгресу, ламаючи меблі. За оцінками місцевих ЗМІ, у протестах брали участь близько 3000 осіб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.