10/23/2024
Італія та Франція домовилися закупити 700 зенітних ракет для комплексу протиповітряної оборони SAMP-T, який готуються передати Україні. Про це повідомляє французьке видання l’Opinion. Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню у п'ятницю, 27 січня, відвідав Рим, де зустрівся з італійським колегою Гвідо Крозетто. За даними видання, глави Міноборони обговорили передачу Україні ЗРК SAMP-T, відомий як Mamba. Міністри також домовилися закупити для України 700 зенітних ракет Aster-30 на суму близько 2 млрд євро. Французький міністр підтвердив свій візит до Рима, а також те, що серед тем переговорів була Україна. "Сьогодні в Римі ми узгодили спільний намір продовжувати підтримувати Україну, захищати Середземне море від нових загроз і збільшувати наші спільні виробничі потужності, зокрема у сфері протиповітряної оборони", - написав Себастьян Лекорню у своєму Twitter. Нагадаємо, раніше видання Reuters повідомляло, що Франція та Італія наблизилися до завершення угоди про передачу Україні си..

Італія та Франція домовилися закупити 700 зенітних ракет для комплексу протиповітряної оборони SAMP-T, який готуються передати Україні.
Про це повідомляє французьке видання l’Opinion.
Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню у п'ятницю, 27 січня, відвідав Рим, де зустрівся з італійським колегою Гвідо Крозетто. За даними видання, глави Міноборони обговорили передачу Україні ЗРК SAMP-T, відомий як Mamba.
Міністри також домовилися закупити для України 700 зенітних ракет Aster-30 на суму близько 2 млрд євро.
Французький міністр підтвердив свій візит до Рима, а також те, що серед тем переговорів була Україна.
"Сьогодні в Римі ми узгодили спільний намір продовжувати підтримувати Україну, захищати Середземне море від нових загроз і збільшувати наші спільні виробничі потужності, зокрема у сфері протиповітряної оборони", – написав Себастьян Лекорню у своєму Twitter.

Нагадаємо, раніше видання Reuters повідомляло, що Франція та Італія наблизилися до завершення угоди про передачу Україні системи ППО ЗРК SAMP-T.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.