10/23/2024
Лаконічне "ні" президента США Джо Байдена щодо того, чи планують Штати передати Україні винищувачі - не є остаточною позицією Вашингтона. Питання поки що не обговорювали на вищому рівні. Про це пише Politico. Як відзначив виданню посадовець, "стосовно F-16 не було жодної серйозної дискусії на високому рівні". "Іншими словами, не схоже, що заява Байдена є результатом внутрішнього перегляду політики, а радше поточною позицією людини, яка ухвалює остаточне рішення", - відзначає видання. За словами заступника радника президента США з національної безпеки Джона Файнера, Штати порушуватимуть питання винищувачів для ЗСУ з Києвом та союзниками "дуже обережно". Водночас Вашингтон може схвалити реекспорт винищувачів F-16 з третіх країн, які їх експлуатуюсь. Нагадаємо, що президент США Джо Байден, під час питання, чи планують Штати передати Україні винищувачі - обмежився коротким "ні". Як відзначив міністр оборони України Олексій Резніков, кожна військова допомога ЗСУ проходила через відмову ..

Лаконічне "ні" президента США Джо Байдена щодо того, чи планують Штати передати Україні винищувачі – не є остаточною позицією Вашингтона. Питання поки що не обговорювали на вищому рівні.
Про це пише Politico.
Як відзначив виданню посадовець, "стосовно F-16 не було жодної серйозної дискусії на високому рівні".
"Іншими словами, не схоже, що заява Байдена є результатом внутрішнього перегляду політики, а радше поточною позицією людини, яка ухвалює остаточне рішення", – відзначає видання.

За словами заступника радника президента США з національної безпеки Джона Файнера, Штати порушуватимуть питання винищувачів для ЗСУ з Києвом та союзниками "дуже обережно".
Водночас Вашингтон може схвалити реекспорт винищувачів F-16 з третіх країн, які їх експлуатуюсь.
Нагадаємо, що президент США Джо Байден, під час питання, чи планують Штати передати Україні винищувачі – обмежився коротким "ні".
Як відзначив міністр оборони України Олексій Резніков, кожна військова допомога ЗСУ проходила через відмову у союзників, однак зрештою наша країна отримувала необхідну зброю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.