10/23/2024
25 лютого Росія зупинила постачання сирої нафти для польського нафтопереробного концерну PKN Orlen нафтопроводом Дружба. Про це у Twitter повідомив голова правління польської компанії Даніель Обайтек. "Ми ефективно забезпечуємо постачання сировини. Росія припинила постачання нафти до Польщі, до чого ми повністю готові. Тільки 10% сировини надійшло з Росії, і ми замінимо її нафтою з інших напрямків. Це ефект диверсифікації, яку ми проводили останніми роками" , - написав він. Обайтек уточнив, що більш детальну інформацію про постачання нафти до Польщі компанія надасть 28 лютого. Польща активно проводила диверсифікацію постачання нафти. 2021 року частка російської нафти в балансі країни становила 60%, а 2015 року — майже 100%. Компанія відмовилася від імпорту російської нафти морським шляхом ще до початку повномасштабної війни Росії проти України, тобто значно раніше, ніж було запроваджено санкції Євросоюзу.

25 лютого Росія зупинила постачання сирої нафти для польського нафтопереробного концерну PKN Orlen нафтопроводом Дружба. Про це у Twitter повідомив голова правління польської компанії Даніель Обайтек.
"Ми ефективно забезпечуємо постачання сировини. Росія припинила постачання нафти до Польщі, до чого ми повністю готові. Тільки 10% сировини надійшло з Росії, і ми замінимо її нафтою з інших напрямків. Це ефект диверсифікації, яку ми проводили останніми роками" , – написав він.

Обайтек уточнив, що більш детальну інформацію про постачання нафти до Польщі компанія надасть 28 лютого.
Польща активно проводила диверсифікацію постачання нафти. 2021 року частка російської нафти в балансі країни становила 60%, а 2015 року — майже 100%.
Компанія відмовилася від імпорту російської нафти морським шляхом ще до початку повномасштабної війни Росії проти України, тобто значно раніше, ніж було запроваджено санкції Євросоюзу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.