10/23/2024

Головком ЗСУ Олександр Сирський після візиту на фронт повідомив, що російські війська розширили зону бойових дій майже на 70 кілометрів.
Про це йдеться в дописі Сирського у Facebook.
"Противник розширив зону активних бойових дій майже на 70 кілометрів, таким чином намагаючись примусити нас задіяти додаткову кількість бригад зі складу резерву", – йдеться в повідомленні.

Сирський зазначає, що основні зусилля РФ зосередила на напрямку Стрілеча – Липці та на захоплені Вовчанська, з подальшим виходом до Білого Колодязя і розгортанням наступу в тил українських військ.
Для цього, за словами головкома, окупанти створили і значно посилили оперативно-тактичне угруповання військ противника "Север", до складу якого увійшли бойові частини 6 армії, 11 та 44 армійських корпусів.
"Противник розпочав наступ значно раніше запланованого терміну, коли помітив перекидання наших військ, однак, йому не вдалось прорвати нашу оборону. Втім ми розуміємо, що попереду будуть важкі бої і ворог до цього готується.
За таких обставин ми повинні не допустити подальшого просування ворожих військ стійким утриманням займаних рубежів та позицій, ударами авіації, ракетних систем, вогнем артилерії і танків нанести йому максимальних втрат, а також створити умови для розгрому діями мобільних штурмових груп та підрозділів атаками у фланг і тил із різних напрямків", – написав Сирський.

Головком зазначає, що українські сили повинні максимально ефективно використовувати перевагу в ударних безпілотників в поєднанні з використанням засобів РЕБ та влучним вогнем артилерії.
"Саме цим питанням, а також перегрупуванню військ та спрощенню системи всебічного забезпечення була присвячена моя робота.
Попрацював у всіх бригадах, які ведуть бойові дії у Харківській області, був в одному з батальйонів, який боронить Вовчанськ, на місці прийняв всі необхідні рішення для забезпечення стійкості та ефективності оборони. Об’їхав та перевірив всі частини, які готуються до оборони на Сумському напрямку", – зазначив він.

Головком додає: "Відчутно, що керівництво обласних військових адміністрацій надає максимальну допомогу командувачам та командирам частин у вирішенні всіх проблемних питань".

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.