10/23/2024

Космічний апарат "ICEYE", придбаний за пожертви українців фондом Сергія Притули, за майже два роки використання допоміг виявити та знищити тисячі ворожих об’єктів. Про це йдеться в повідомленні Головного управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР МО).
"За період використання "народного супутника" та доступу до сузірʼя супутників "ICEYE" наші фахівці загалом зробили 4173 знімки ворожих об’єктів, серед них:
370 ― аеродроми; 238 ― позиції ППО та радіотехнічної розвідки; 153 ― нафтобази та склади пального; 147 ― склади ракетного, авіаційного озброєння та боєприпасів; 17 ― військово-морські бази".

Також "народний супутник" допомагає стежити за об’єктами військово-промислового комплексу агресора та його мережею логістики, куди належить і незаконний міст між Росією та окупованим Кримом.
Зазначається, що перевага космічного апарата "ICEYE" ― у його здатності чітко бачити скупчення навіть ретельно замаскованих у "зеленці" механізованих підрозділів противника з його технікою.
Крім того, "народний супутник" може точно ідентифікувати вид та тип виявлених бойових літаків, кораблів, засобів ППО ворога, а також фіксувати рівень пошкоджень на уражених об’єктах агресора.
Нагадаємо, 18 серпня 2022 року Сергій Притула повідомив, що його фонд за 600 мільйонів гривень, зібраних українцями, купив супутник і доступ до бази даних супутникових знімків для української армії більш як на рік.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.