10/23/2024
Замість даних про експорт електроенергії, який відсутній, українцям маніпулятивно демонструють транскордонні перетоки, які не впливають на енергосистему України. Про це повідомляє пресслужба НЕК "Укренерго" з посиланням на слова голови правління компанії Володимира Кудрицького. Так, зазначається, що замість даних щодо комерційного експорту (який повністю відсутній з травня 2024 року) людям маніпулятивно демонструють сторінку ENTSO-E з даними про фізичні транскордонні перетоки й транзит електроенергії у межах європейської енергосистеми. "Вони (псевдоблогери - ЕП) або не розуміють, або спеціально замовчують той факт, що українська енергосистема є частиною європейської й з Румунії в Україну може йти транзит електроенергії до інших країни. Це не міняє ніяк баланс енергії в нашій енергосистемі", - заявив Володимир Кудрицький. Він підкреслив, цей транзит відбувається тому, що електроенергія не знає про існування державних кордонів і вона "мандрує" мережами так, щоб це було найбільш ефективн..

Замість даних про експорт електроенергії, який відсутній, українцям маніпулятивно демонструють транскордонні перетоки, які не впливають на енергосистему України.
Про це повідомляє пресслужба НЕК "Укренерго" з посиланням на слова голови правління компанії Володимира Кудрицького.
Так, зазначається, що замість даних щодо комерційного експорту (який повністю відсутній з травня 2024 року) людям маніпулятивно демонструють сторінку ENTSO-E з даними про фізичні транскордонні перетоки й транзит електроенергії у межах європейської енергосистеми.
"Вони (псевдоблогери – ЕП) або не розуміють, або спеціально замовчують той факт, що українська енергосистема є частиною європейської й з Румунії в Україну може йти транзит електроенергії до інших країни. Це не міняє ніяк баланс енергії в нашій енергосистемі", – заявив Володимир Кудрицький.

Він підкреслив, цей транзит відбувається тому, що електроенергія не знає про існування державних кордонів і вона "мандрує" мережами так, щоб це було найбільш ефективно з погляду втрат енергії, – обирає маршрут по якому є найменший опір.
Нагадаємо:
За червень 2024 року в Україну було імпортовано більшу кількість електроенергії, ніж за весь 2023 рік. Це також найбільший місячний імпорт за 10 років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.