10/23/2024
Ціни на нафту впали до семимісячного мінімуму. Причиною цьому стало зростання напруженості на Близькому Сході. Про це повідомляє Bloomberg. Як зазначають у виданні, нафта марки Brent подешевшала до $76 за барель, що є найнижчим рівнем з початку січня. West Texas Intermediate впав нижче $73. Зазначається, що падіння світових акцій посилилося в понеділок через побоювання щодо економічних перспектив. "Проте ринок готується до можливого нападу з боку Ірану і регіональних ополченців на Ізраїль у відповідь на вбивства посадовців Хезболли і ХАМАС", - йдеться в повідомленні. У виданні повідомили, що нафта відзначила чотири тижні зниження на тлі сигналів про нестійкий попит у США та Китаї. "У той час, як зростають побоювання з приводу попиту, геополітичні ризики продовжують висіти над ринком нафти", - повідомив голова відділу стратегії сировинних товарів в ING Groep NV у Сінгапурі Уоррен Паттерсон. За його словами, ескалація на Близькому Сході може призвести до короткострокової волатильності...

Ціни на нафту впали до семимісячного мінімуму. Причиною цьому стало зростання напруженості на Близькому Сході.
Про це повідомляє Bloomberg.
Як зазначають у виданні, нафта марки Brent подешевшала до $76 за барель, що є найнижчим рівнем з початку січня. West Texas Intermediate впав нижче $73.
Зазначається, що падіння світових акцій посилилося в понеділок через побоювання щодо економічних перспектив.
"Проте ринок готується до можливого нападу з боку Ірану і регіональних ополченців на Ізраїль у відповідь на вбивства посадовців Хезболли і ХАМАС", – йдеться в повідомленні.

У виданні повідомили, що нафта відзначила чотири тижні зниження на тлі сигналів про нестійкий попит у США та Китаї.
"У той час, як зростають побоювання з приводу попиту, геополітичні ризики продовжують висіти над ринком нафти", – повідомив голова відділу стратегії сировинних товарів в ING Groep NV у Сінгапурі Уоррен Паттерсон.

За його словами, ескалація на Близькому Сході може призвести до короткострокової волатильності.
Ситуація з нафтою у світі
Нагадаємо, нещодавно ми повідомляли про те, що минулого місяця експорт російської нафти з основних західних портів знизився до найнижчого рівня за останні майже 20 місяців. Найбільше помітне скорочення постачань до Китаю.
Водночас частка Європи в експорті нафти з Росії впала вдесятеро – приблизно до 4-5%.
Варто зауважити, що раніше західні санкції призвели до того, що половина російського експорту нафти та нафтопродуктів у 2023 році пішла до Китаю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.