10/23/2024
Помічник Путіна Володимир Мединський та ректор Інституту міжнародних відносин МЗС РФ Анатолій Торкунов постануть перед судом за розповсюдження матеріалів із закликами до зміни меж території України. З посиланням на пресслужбу Офісу Генпрокурора. Також їм інкриміновано виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікацію її учасників (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 436-2 КК України). "У 2023 році під редакцією обвинувачених на виконання доручення президента рф підготовлено та видано підручник з історії росії під назвою "История. История России. 1945 год – начало ХХІ века. 11 класс". Підручник поширено та використано для навчання українських учнів 11 класів на тимчасово окупованих територіях України – в Донецькій, Луганській, Запорізькій, Херсонській областях та АР Крим. Автори відобразили у підручнику ідею "правильності та доцільності" від’єднання від України частини території та приєднання її до росії. Його зміст направлений на формування в учнів переконання у тому, що збройна агресія рф, розпочата у 2014 році, та тимчасова окупація території спровокована Україною та викликана неможливістю її уникнення", - йдеться в повідомленні. Також у навчальному посібнику його автори возвеличували і прославляли учасників збройної агресії та розпалювали ворожнечу між жителями самопроголошених утворень і підконтрольної Україні території.

Помічник Путіна Володимир Мединський та ректор Інституту міжнародних відносин МЗС РФ Анатолій Торкунов постануть перед судом за розповсюдження матеріалів із закликами до зміни меж території України. З посиланням на пресслужбу Офісу Генпрокурора.
Також їм інкриміновано виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікацію її учасників (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 436-2 КК України).
"У 2023 році під редакцією обвинувачених на виконання доручення президента рф підготовлено та видано підручник з історії росії під назвою "История. История России. 1945 год – начало ХХІ века. 11 класс". Підручник поширено та використано для навчання українських учнів 11 класів на тимчасово окупованих територіях України – в Донецькій, Луганській, Запорізькій, Херсонській областях та АР Крим.

Автори відобразили у підручнику ідею "правильності та доцільності" від’єднання від України частини території та приєднання її до росії. Його зміст направлений на формування в учнів переконання у тому, що збройна агресія рф, розпочата у 2014 році, та тимчасова окупація території спровокована Україною та викликана неможливістю її уникнення", – йдеться в повідомленні.

Також у навчальному посібнику його автори возвеличували і прославляли учасників збройної агресії та розпалювали ворожнечу між жителями самопроголошених утворень і підконтрольної Україні території.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.