10/23/2024
Президент Володимир Зеленський вважає «серйозною проблемою» внесення тимчасово окупованих територій України до Конституції Росії. «У будь-якому разі ми не можемо визнавати території, які окуповані, територіями Російської Федерації. Це один із найскладніших викликів, які є. Усі розуміють, що те, що зробив [російський диктатор Володимир] Путін, вписав у свою Конституцію деякі наші території - це серйозна проблема», — заявив глава держави у інтервʼю українським телеканалам, яке транслювали в ефірі телемарафону Єдині новини. За словами президента, Путін «не просто тимчасово окупував території, а вкрав». Зеленський, відповідаючи на запитання, чи є компроміс для України в питанні повернення до кордонів 1991 року, наголосив, що території є тимчасово окупованими, доки Україна юридично щось не закріпить. «Доки Україна юридично не визнає ті чи інші тимчасово окуповані території, навіть одне село, російським, воно залишиться українським», — заявив президент. 30 вересня 2022 року Путін заявив, що підписав указ про «визнання Херсонської та Запорізької областей незалежними територіями».

Президент Володимир Зеленський вважає «серйозною проблемою» внесення тимчасово окупованих територій України до Конституції Росії.
«У будь-якому разі ми не можемо визнавати території, які окуповані, територіями Російської Федерації. Це один із найскладніших викликів, які є. Усі розуміють, що те, що зробив [російський диктатор Володимир] Путін, вписав у свою Конституцію деякі наші території – це серйозна проблема», — заявив глава держави у інтервʼю українським телеканалам, яке транслювали в ефірі телемарафону Єдині новини.

За словами президента, Путін «не просто тимчасово окупував території, а вкрав».

Зеленський, відповідаючи на запитання, чи є компроміс для України в питанні повернення до кордонів 1991 року, наголосив, що території є тимчасово окупованими, доки Україна юридично щось не закріпить.
«Доки Україна юридично не визнає ті чи інші тимчасово окуповані території, навіть одне село, російським, воно залишиться українським», — заявив президент.
30 вересня 2022 року Путін заявив, що підписав указ про «визнання Херсонської та Запорізької областей незалежними територіями».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.