10/23/2024
Російські війська змогли вклинитися в українську лінію оборони біля Часового Яру на Донеччині, проте про втрату міста не йдеться, повідомив представник пресслужби 24 Окремої механізованої бригади ім. Короля Данила Іван Петричак. "На жаль, ворогу вдалося вклинитися в нашу лінію оборони, але про провал критичний і втрату Часового Яру не йдеться. Зараз тривають запеклі бої", – сказав він в ефірі національного телемарафону, коментуючи заяву місцевої влади про нібито прорив сил РФ біля Часового Яру. За його словами, ситуація залишалася напруженою впродовж останнього місяця – російські війська намагалися штурмувати щодня. Він зазначив, що сили РФ використали вкотре зміну погоди на свою користь. "Удень сонце, вночі та ввечері йде дощ, тому був сильний туман, і окупанти використали вкотре зміну погоди на свою користь, щоб перейти канал. Нині він заблокований, триває робота з локалізації, і зараз усі сили бригади налаштовані на те, щоб знищувати окупанта в тому квадраті, де він зараз заблокований", – розповів Петричак. За його словами, ситуація на фронті в зоні відповідальності 24 ОМБр залишається дуже складною, війська РФ у кілька разів переважають за чисельністю українські сили. Російська армія веде наступ у районі Часового Яру понад пів року. Місто з довоєнним населенням трохи більш як 12 тисяч людей майже повністю зруйноване. Copyright © 2024 RFE/RL, Inc. Передруковується з дозволу Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода

Російські війська змогли вклинитися в українську лінію оборони біля Часового Яру на Донеччині, проте про втрату міста не йдеться, повідомив представник пресслужби 24 Окремої механізованої бригади ім. Короля Данила Іван Петричак.
"На жаль, ворогу вдалося вклинитися в нашу лінію оборони, але про провал критичний і втрату Часового Яру не йдеться. Зараз тривають запеклі бої", – сказав він в ефірі національного телемарафону, коментуючи заяву місцевої влади про нібито прорив сил РФ біля Часового Яру.

За його словами, ситуація залишалася напруженою впродовж останнього місяця – російські війська намагалися штурмувати щодня.
Він зазначив, що сили РФ використали вкотре зміну погоди на свою користь.
"Удень сонце, вночі та ввечері йде дощ, тому був сильний туман, і окупанти використали вкотре зміну погоди на свою користь, щоб перейти канал. Нині він заблокований, триває робота з локалізації, і зараз усі сили бригади налаштовані на те, щоб знищувати окупанта в тому квадраті, де він зараз заблокований", – розповів Петричак.

За його словами, ситуація на фронті в зоні відповідальності 24 ОМБр залишається дуже складною, війська РФ у кілька разів переважають за чисельністю українські сили.
Російська армія веде наступ у районі Часового Яру понад пів року. Місто з довоєнним населенням трохи більш як 12 тисяч людей майже повністю зруйноване.
Copyright © 2024 RFE/RL, Inc. Передруковується з дозволу Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.