10/24/2024

Майже половина німецьких виробничих компаній побоюються ризиків для своєї діяльності в разі перемоги Дональда Трампа на виборах у США 5 листопада. Про це свідчать результати опитування, проведеного інститутом ifo.
Опитування показало, що 44% компаній висловили занепокоєння щодо негативних наслідків другого президентства Трампа. 5% сподіваються на позитивні наслідки. 51% не очікує жодних змін, незалежно від того, хто переможе – Трамп чи його суперниця від Демократичної партії Камала Гарріс.
"Компанії, які мають тісні економічні зв'язки зі США, особливо очікують негативних наслідків у разі перемоги Трампа на виборах", – сказав експерт ifo Андреас Баур.

Він зазначив, що багато компаній, які не мають прямих експортних зв'язків з США, також стурбовані наслідками, оскільки вони все одно можуть зазнати опосередкованого впливу, враховуючи переплетений характер ланцюгів поставок.
Трамп, кандидат від Республіканської партії, пообіцяв запровадити повсюдні тарифи в розмірі 10% або 20% на імпорт до Сполучених Штатів.
Такий сценарій створив би хаос для німецької економіки, орієнтованої на виробництво та експорт.
Близько 40% опитаних компаній заявили, що ринок США є важливим для їхнього прибутку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.