10/28/2024
Стабілізаційні медичні пункти підрозділів, які перебувають у районах ведення бойових дій, будуть посилені фаховим медичним персоналом. З посиланням на Генеральний штаб ЗСУ. "З метою максимального збереження життя українських військовослужбовців головнокомандувачем ЗСУ ухвалено рішення посилити фаховим медичним персоналом медичні служби, які надають медичну допомогу нашим пораненим воїнам у зоні бойових дій. Зокрема, стабілізаційні пункти військових частин і підрозділів. Для цього буде задіяно медичний персонал із закладів охорони здоров'я (госпітальної ланки) Медичних сил ЗСУ", - йдеться в повідомленні. У Генштабі наголосили, що посилення медичним персоналом частин, які безпосередньо ведуть бойові дії, відбувається за запитом командирів бойових військових частин. "Адже, чим раніше стан пораненого військовослужбовця буде фахово стабілізовано й він оперативно отримає медичну допомогу, тим більші шанси зберегти його життя.Вчасна та професійна допомога рятує життя наших воїнів. Це наше головне завдання", - йдеться в повідомленні. Також в Генштабі наголосили, що військових медиків не "переводять у піхоту" - вони і далі працюватимуть за своїм безпосереднім фахом. "Лікаря не можна вивчити за місяць, такий фахівець повинен мати відповідний рівень освіти й професійного досвіду. Оскільки бойові дії зараз характеризуються високою інтенсивністю, в бойових частинах є потреба у таких спеціалістах", - зазначається в повідомленні.

Стабілізаційні медичні пункти підрозділів, які перебувають у районах ведення бойових дій, будуть посилені фаховим медичним персоналом. З посиланням на Генеральний штаб ЗСУ.
"З метою максимального збереження життя українських військовослужбовців головнокомандувачем ЗСУ ухвалено рішення посилити фаховим медичним персоналом медичні служби, які надають медичну допомогу нашим пораненим воїнам у зоні бойових дій. Зокрема, стабілізаційні пункти військових частин і підрозділів. Для цього буде задіяно медичний персонал із закладів охорони здоров'я (госпітальної ланки) Медичних сил ЗСУ", – йдеться в повідомленні.

У Генштабі наголосили, що посилення медичним персоналом частин, які безпосередньо ведуть бойові дії, відбувається за запитом командирів бойових військових частин.

"Адже, чим раніше стан пораненого військовослужбовця буде фахово стабілізовано й він оперативно отримає медичну допомогу, тим більші шанси зберегти його життя.Вчасна та професійна допомога рятує життя наших воїнів. Це наше головне завдання", – йдеться в повідомленні.

Також в Генштабі наголосили, що військових медиків не "переводять у піхоту" – вони і далі працюватимуть за своїм безпосереднім фахом.
"Лікаря не можна вивчити за місяць, такий фахівець повинен мати відповідний рівень освіти й професійного досвіду. Оскільки бойові дії зараз характеризуються високою інтенсивністю, в бойових частинах є потреба у таких спеціалістах", – зазначається в повідомленні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.