10/29/2024

Норвегія надасть Україні новий пакет допомоги вартістю 500 млн євро. Більше половини цієї суми планується направити на військову допомогу. З посиланням на заяву прем'єр-міністра Норвегії Йонаса Гара Стере на пресконференції з учасниками саміту Україна – Північна Європа.
За словами глави норвезького уряду, під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським лідери країн Північної Європи ознайомились з чіткою оцінкою того, що відбувається на фронтах.
При цьому Стере уточнив, що його країна знає, скільки жінок та дітей гине в Україні через російські снаряди та ракети.

"Саме тому хочемо оголосити про новий пакет допомоги на 500 млн євро, з яких 350 направлять на військовий пакет. Ми працюватимемо з датськими колегами для реалізації такої ініціативи", – додав глава норвезького уряду.

Нагадаємо, Норвегія активно надає Україні військову допомогу. Вона стала однією з небагатьох країн, яка погодилася передати свої винищувачі F-16.
Ще 17 жовтня міністр оборони України Рустем Умєров за підсумками переговорів зі своїм норвезьким колегою заявив, що найближчим часом українські пілоти отримають від Норвегії шість F-16.
Точні терміни доставки літаків, очевидно, не розголошують, як це було у випадку з першою партією F-16 для України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.