10/23/2024

У Солом'янському райсуді Києва сторона звинувачення попросила для російського військового Вадима Шишимаріна, якого обвинувачують у розстрілі громадянського жителя Сумщини, покарання у вигляді довічного позбавлення волі.
«Прошу суд визнати Шишимаріна винним у скоєнні кримінального правопорушення та призначити йому покарання у вигляді довічного позбавлення волі», – сказав прокурор.

Крім того, представник обвинувачення попросив залишити запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, обраний раніше для цього російського військового.
Також прокуратура просить суд стягнути з обвинуваченого процесуальні витрати, а саме вартість проведених у кримінальному провадженні судових експертиз у сумі 24 тисячі 917 гривень 64 копійки.
Зі свого боку, захисник Шишимаріна попросив відкласти судовий розгляд, тому що, за його словами, він не готовий у четвер виступати. За словами адвоката, він буде готовий у п'ятницю до судового засідання. Обвинувачений підтримав захисника.
«З огляду на те, що зараз захисник не готовий до судових дебатів і намагаючись максимально забезпечити права обвинуваченого у кримінальному провадженні, суд прийняв відкласти судовий розгляд, а саме – стадію судових дебатів, на 11:00 20 травня», – сказав головуючий суддя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.