10/24/2024

Іспанія відправила Україні п’ять транспортних літаків Повітряних сил ЗС з боєприпасами для великокаліберних артилерійських систем.
9 вересня літак Т-23 вилетів з авіабази Торрехон-де-Ардос (Мадрид) і транспортує в Україну боєприпаси великокаліберної польової артилерії, відзначили в Генштабі ЗСУ.
"Це вже п'ятий рейс, переданій Україні Іспанією за останні дні. Минулого тижня чотири рейси вилетіли з бази Роті (Кадіс) за підтримки країни-союзника. Загалом вантажі, зроблені цими днями, становлять 75 піддонів великокаліберних боєприпасів", – зазначили там.

Фото: Silvia García Navarro / Ministerio de Defensa EspañaЗ Іспанії також виїхало двадцять вантажівок зі спорядженням, яке протягом серпня підготував підрозділ матеріально-технічного забезпечення Армії Іспанії.
За словами міністра оборони Іспанії Маргарити Роблес, всі ці поставки "є прикладом рішучої та постійної підтримки українського народу з боку Іспанії протягом тривалого часу".
5 вересня видання Spiegel повідомило, що Україна надіслала запит до НАТО з проханням надати зимовий одяг та зимові намети для 200 000 солдатів ЗСУ. За кілька тижнів майже половину запиту вдалося закрити.
З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну весь цивілізований світ надає фінансову та військову підтримку Україні для боротьби з російськими окупантами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.