10/23/2024

За даними британської розвідки, з моменту вторгнення в Україну Росія не змогла досягти переваги в повітрі, щоб надійно здійснювати ефективну авіаційну підтримку поблизу лінії фронту.
У зведенні відомства в Twitter говориться, що з початку вторгнення РФ втратила щонайменше 23 ударні вертольоти Ка-52, що становить понад 25% парку повітряних сил РФ, що складається з 90 вертольотів Ка-52, і майже половину від загальних втрат вертольотів в Україні.
Російські ударні вертольоти особливо постраждали від українських переносних зенітно-ракетних комплексів, оскільки часто працюють в умовах меншого прикриття бойових літаків, ніж передбачено російською військовою доктриною.


"Росія все ще не може підтримувати достатню перевагу в повітрі для того, щоб надійно здійснювати ефективну авіаційну підтримку біля лінії фронту, а її артилерійські боєприпаси закінчуються", – йдеться в повідомленні.

Російське командування, ймовірно, все частіше вдається до ризикованих вильотів ударних вертольотів як одного з небагатьох доступних варіантів надання безпосередньої підтримки військам у бою, зазначили у відомстві.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.