10/23/2024

Контррозвідка Служби безпеки України затримала чоловіка, який збирав інформацію про підрозділи сил оборонив у прифронтових районах Дніпропетровської області.
"Серед основних його завдань було виявлення можливих бойових позицій реактивних систем HIMARS та далекобійних британських гаубиць М777 поблизу лінії фронту", – йдеться у повідомленні СБУ.

Затриманий також коригував численні ракетні удари по Нікополю: по об'єктах енергетичної інфраструктури. Після цього, він звітував окупантам про наслідки повітряних атак.
Ймовірний російський агент їздив по території району і приховано спостерігав за об'єктами. Зібрану інформацію він передавав росіянам через анонімні месенджери у вигляді фотографій із докладним описом.
Під час обшуків за місцем проживання підозрюваного правоохоронці виявили мобільний телефон і комп'ютерну техніку на місці злочину з московським "куратором".
Слідчі Служби безпеки повідомили затриманого про підозру за ч. 2 ст. 111 – Державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану – Кримінального кодексу України. Підозрюваний нині перебуває під вартою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.