10/23/2024

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України попередили, що на початку листопада Іран планує відправити РФ нову партію своїх дронів.
Як повідомляється, йдеться про понад 200 бойових безпілотників Shahed-136, Mohajer-6 і Arash-2.
"Відомо, що постачання БПЛА здійснюватиметься Каспійським морем до порту Астрахань. Дрони надходитимуть у розібраному вигляді. Надалі на території Росії їх зберуть, перефарбують і нанесуть російське маркування, зокрема Герань-2", — йдеться у повідомленні.

У ГУР також зазначили, що починаючи з 13 вересня, коли російські загарбники вперше застосували проти України іранські безпілотники-камікадзе, Сили оборони збили вже понад 300 таких дронів.
За даними CNN, влада Ірану також має намір поставити кремлівському режиму для війни проти України 1000 балістичних ракет малої дальності класу «земля-земля».
При цьому офіційний Тегеран, незважаючи на безліч доказів військової співпраці з Москвою, продовжує це заперечувати.

У свою чергу радник глави Офісу президент Михайло Подоляк наголосив, що Іран свідомо сприяє російській агресії проти мирного населення України.
"Якщо Іран передає Росії ракети — він чудово знає, що ті атакуватимуть наші міста. Коли Іран вчить росіян управляти дронами, він знає, що ті атакуватимуть енергетику, провокуючи хвилі біженців до ЄС. Тегеран є співучасником агресії в Європі і має бути визнаний ним офіційно", — заявив він у себе у Twitter.

https://twitter.com/Podolyak_M/status/1587433038287409153
Кремлівський режим використовує іранські дрони для масованих атак на об'єкти критичної інфраструктури України. Внаслідок таких ударів було пошкоджено близько 30% українських електростанцій країни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.