10/25/2024

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила в силі рішення про застосування санкцій та стягнення в дохід держави активів російського олігарха Алішера Усманова і його партнерів. Про це інформує пресслужба суду.
Зазначається, що 25 жовтня АП ВАКС завершила розгляд апеляційних скарг третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача — Metalloinvest Trading AG та АТ «Нексайн», на рішення ВАКС від 25.09.2024 року.

“Суд першої інстанції задовольнив адміністративний позов Міністерства юстиції України до одного з російських бізнесменів та його бізнес-партнерів і застосував до них санкцію, передбачену п. 1-1 ч. 1 ст. 4 ЗУ «Про санкції». З цим рішенням не погодилися вказані треті особи та подали апеляційні скарги.
За результатами розгляду колегія суддів Апеляційної палати залишила без змін рішення ВАКС, а апеляційні скарги третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог — без задоволення. Таким чином, рішення про стягнення в дохід держави активів вказаних осіб, зокрема продукції та 100% статутного капіталу ІТ-компанії, набуло законної сили та оскарженню не підлягає”, – йдеться у повідомленні суду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.