10/23/2024

Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи отримав сучасне реабілітаційне відділення. Палати обмебльовані і кожна має патріотичний малюнок. Капітальний ремонт тривав з весни цього року і проводився коштом меценатів з Польщі, Австрії і, звичайно, з України.
Григорій Козловський та його сім'я, приміром, допомогли фінансово оновити одну з палат, зробивши її унікальною. У сучасній палаті є тематичний мурал на футбольну тематику та з абревіатурою ФК «Рух».
"Так склалося, що ця палата найбільш функціональна, найбільше наповнена інвентарем – тут є і кондиціювання, і очищення повітря, і абсолютно нові меблі. Ми дуже дякуємо сім'ї пана Козловського і всім-донорам, які у нас є", – зазначила голова Міжнародного штабу допомоги українцям Ганна Крисюк.

Григорій Козловський, відомий львівський меценат та бізнесмен, почесний президент футбольного клубу «Рух», заявив, що його родина «завжди відгукується на ініціативи, які допомагають наблизити нашу величезну Перемогу, які пришвидшать її та посприяють вигнанню орків з нашої землі».
"Допомога нашим лікарням і госпіталям – один із пріоритетів. Коли потрібно підтримати наших захисників і захисниць, наша родина не задумується ні на мить, і ми будемо продовжувати це робити, оскільки це дуже корисна і потрібна справа. Ми свідомо наповнили цю палату ще й спортивною тематикою, зокрема, футбольні мурали на стінах мають надихати людей на позитивний та життєствердний настрій, таким чином намагаємось зарядити наших захисників та захисниць оптимізмом", – наголосив Григорій Козловський.
Аби посприяти найшвидшій реабілітації поранених футбольний клуб «Рух» планує організувати турнір для захисників і захисниць. Голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицькій подякував футбольному клубу за допомогу. За його словами «спільними зусиллями ми не тільки будемо давати бій на футбольному полі, але й давати бій на фронті, давати бій тим речам, які не зробили до цього».
Для місцевої влади реабілітаційний центр був пріоритетом. Тепер він може ухвалити одночасно 50 постраждалих воїнів.
«Відновлено майже 700 квадратних метрів реабілітаційного відділення на базі нашого госпіталю. Тепер наші пацієнти, захисники, які потребують висококваліфікованого лікування, перебуватимуть у насправді гарних умовах, і це так само на 100 відсотків допомагає швидшому одужанню. Ми має зробити все, щоби наші захисники одужували якомога швидше та поверталися до нормального життя», – повідомив директор Львівського обласного госпіталю ветеранів війн і репресованих імені Юрія Липи Максим Прикупенко.

Втім, на цьому проєкт не зупиняється. Триватиме робота над тим, щоби невдовзі відкрити на Львівщині сучасний центр, де наші військові та цивільні могли би отримуватимуть увесь спектр необхідної допомоги, особливо в період війни та після нашої перемоги, – психореабілітацію, пластичну хірургію, допомогу під час опікових травм, протезування. Як зазначив очільник Львівської ОВА Максим Козицький "наше завдання – надавати якісні медичні послуги".

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.