10/23/2024

Російська приватна військова компанія Вагнера вербує українських в’язнів на тимчасово окупованих територіях та агітує їх воювати проти ЗСУ.
Про це повідомляє Центр національного спротиву.
У повідомленні уточнюється, що йдеться про тимчасово окуповані території Донецької області.
"Зокрема йдеться про тимчасово окуповані території Донецької області. Місцеві гауляйтери дали згоду на початок вербування спеціальним рішенням", — йдеться у повідомленні.

У Центрі також додали, що ПВК Вагнера вже займається вербуванням ув'язнених українських в'язниць на тимчасово окупованих територіях.
"Отже тепер терористична організація шукатиме „живу силу“ в українських в'язницях", — пояснили в Центрі національного спротиву.

Також там уточнили, що ув'язнених без підготовки відправляють на передову, де кидають у бій перед початком штурму як "гарматне м'ясо".
Представник прес-служби Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов раніше зазначав, що ПВК Вагнер, яка замислювалася як «елітний підрозділ», використовується кремлівським режимом в Україні як гарматне м'ясо. На тлі значних втрат окупантів у ході повномасштабної війни РФ проти України до лав ЧВК почали вербувати ув'язнених російських колоній.
За даними росЗМІ, кількість ув'язнених у російських «виправних установах» у вересні та жовтні скоротилося на 23 тисячі осіб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.