10/23/2024
Міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт вперше не виключала можливості поставок німецьких танків Leopard 2 Україні для захисту від російської агресії. Про це повідомляє RND. "За часів, у які ми живемо, нам дають хорошу пораду — пристосовуватися до відповідної ситуації", — сказала вона, коментуючи можливість поставок танків Україні. Водночас вона підтвердила, що про такі поставки зараз не йдеться: «такого рішення не прийнято». Вона додала, що односторонніх дій з боку Німеччини не буде. При цьому видання наголошує, що міністр більше не заперечувала можливості передачі таких танків. Ламбрехт наголосила, що правильний підхід — «нічого не виключати». 10 січня, коментуючи постачання танків Leopard Україні, канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Німеччина вважає за необхідне координувати постачання зброї в Україну з союзниками, а не діяти самостійно. 7 січня радник глави Офісу президента Михайло Подоляк підтвердив, що Україна веде з партнерами переговори про постачання важких танків, ..

Міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт вперше не виключала можливості поставок німецьких танків Leopard 2 Україні для захисту від російської агресії.
Про це повідомляє RND.
"За часів, у які ми живемо, нам дають хорошу пораду — пристосовуватися до відповідної ситуації", — сказала вона, коментуючи можливість поставок танків Україні.

Водночас вона підтвердила, що про такі поставки зараз не йдеться: «такого рішення не прийнято». Вона додала, що односторонніх дій з боку Німеччини не буде.
При цьому видання наголошує, що міністр більше не заперечувала можливості передачі таких танків. Ламбрехт наголосила, що правильний підхід — «нічого не виключати».
10 січня, коментуючи постачання танків Leopard Україні, канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Німеччина вважає за необхідне координувати постачання зброї в Україну з союзниками, а не діяти самостійно.
7 січня радник глави Офісу президента Михайло Подоляк підтвердив, що Україна веде з партнерами переговори про постачання важких танків, зокрема Leopard. За його словами, обговорення "вже на фініші".

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.