10/23/2024
Втрата літака далекої розвідки ДРЛВ А-50У, який днями був пошкоджений внаслідок вибуху на військовому аеродромі "Мачулищі" в Білорусі, буде відчутною для російського війська. Про це йдеться у зведенні Міністерства оборони Великої Британії. За даними британської розвідки, пошкодження літака офіційно ще не підтверджені. "Однак втрата A-50У була б відчутною, оскільки він має вирішальне значення для російських повітряних операцій, забезпечує картину бойового повітряного простору", — кажуть у міністерстві У Міноборони додали, що в російській армії через цей інцидент залишиться в експлуатації лише 6 оперативних А-50У, що ще більше обмежить повітряні операції. 26 лютого вранці на військовому аеродромі "Мачулищі" за 12 км від Мінська пролунали два вибухи, зазнали пошкоджень техніка й один літак. Внаслідок вибухів сильні пошкодження отримав російський військовий літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50. Постраждали передня та центральна частини літака, пошкоджена авіоніка ..

Втрата літака далекої розвідки ДРЛВ А-50У, який днями був пошкоджений внаслідок вибуху на військовому аеродромі "Мачулищі" в Білорусі, буде відчутною для російського війська. Про це йдеться у зведенні Міністерства оборони Великої Британії.
За даними британської розвідки, пошкодження літака офіційно ще не підтверджені.
"Однак втрата A-50У була б відчутною, оскільки він має вирішальне значення для російських повітряних операцій, забезпечує картину бойового повітряного простору", — кажуть у міністерстві

У Міноборони додали, що в російській армії через цей інцидент залишиться в експлуатації лише 6 оперативних А-50У, що ще більше обмежить повітряні операції.
26 лютого вранці на військовому аеродромі "Мачулищі" за 12 км від Мінська пролунали два вибухи, зазнали пошкоджень техніка й один літак.
Внаслідок вибухів сильні пошкодження отримав російський військовий літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50. Постраждали передня та центральна частини літака, пошкоджена авіоніка та радіолокаційна антена.
За інформацією ЗМІ, вибухи організували білоруські партизани за допомогою безпілотників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.