10/26/2024

Новомобілізовані російські загарбники відмовляються їхати воювати в Україну. Про це заявив речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов в ефірі телемарафону.
"Все частіше спостерігаємо, що, особливо новомобілізовані, російські загарбники відмовляються їхати воювати в Україну. Так, зокрема, у населеному пункті Муліне Нижньогородської області РФ російські військовослужбовці, які прибули з Лепеньського полігону Республіки Білорусь, відмовляються від участі у загарбницькій війні в Україні", – поінформував речник.

За його словами, значна частина цих військових не бажають їхати в Україну та обговорюють між собою можливі варіанти уникнення виїзду.
"Зафіксовано непоодинокі випадки самовільного залишення частини, при цьому командування терористів проводить інформаційно-роз'яснювальну роботу з особовим складом про притягнення їх до кримінальної відповідальності за дезертирство", – зазначив речник.

Водночас він розповів, що російським військовослужбовцям наводили приклади, що за дезертирство було накладено покарання у вигляді позбавлення волі до 10 років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.